CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a convocat o ședință cu membrii Consiliului Societății Civile

Șeful statului a convocat o ședință de lucru cu membrii activului Consiliului Societății Civile pe lâgă Președintele Republicii Moldova.

Părțile au discutat un spectru larg de chestiuni legate de activitatea Consiliului și au analizat acțiunile întreprinse în ultimii trei ani de când acesta a fost creat.

Igor Dodon a menționat că la formarea Consiliului Societății Civile, în 2017, a considerat important să fie preluată experiența bună a Italiei, Cehiei, Marii Britanii, Rusiei în stabilirea unor mecanisme de conlucrare permanentă, sistematică a șefului statului cu societatea civilă, cu experți și personalități marcante din toate domeniile vieții social-economice a țării.

În cei trei ani de activitate a Consiliului, Igor Dodon a prezidat 21 de ședințe cu președinți de comisii, în cadrul cărora au fost abordate și consultate cele mai importante inițiative prezidențiale lansate de el în domeniul social-economic, justiție, educație, administrație publică și tineret.

Totodată, în perioada anilor 2017-2020, comisiile Consiliului Societății Civile au organizat circa 144 de ședințe tematice și au înaintat peste 330 de inițiative și propuneri, care au venit ca suport important pentru concretizarea priorităților administrației prezidențiale și a Guvernului.

De asemenea, cu suportul direct al Consiliului Societății Civile în anii 2017-2020 au fost organizate multiple activități în domeniul social, economic, cultural și al educației patriotice.

Șeful statului a reiterat că administrația prezidențială va depune în continuare eforturi în vederea consolidării relațiilor de colaborare dintre Consiliul Societății Civile și autoritățile publice.