Raportul Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la 100 de zile de activitate

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a prezentat astăzi raportul pentru primele 100 de zile de activitate. Raportul conține trei priorități și 44 de acțiuni îndeplinite în această perioadă pentru a aduce Președinția în slujba oamenilor și pentru a scoate țara din criză, din izolare și din corupție.

„Chiar dacă atribuțiile Președintelui sunt limitate, în doar trei luni am reușit să redeschidem și să intensificăm cooperarea cu cei mai importanți parteneri internaționali, să obținem un sprijin imens pentru Republica Moldova, să aducem ajutor financiar și umanitar semnificativ, să pornim procesul de vaccinare și să generăm un proces de curățare a instituțiilor statului de corupție”, se menționează în raport.

Potrivit șefei statului, este nevoie de multă muncă și de eforturi conjugate din partea mai multor instituții pentru a realiza modernizarea Republicii Moldova - de un guvern stabil și profesionist, de o majoritate de deputați responsabili, de o procuratură funcțională și de instituții de drept eficiente și independente.

Varianta integrală a raportului de activitate poate fi consultată accesând acest site: https://100dezile.presedinte.md/.