CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti l-a decorat cu Ordinul de Onoare pe cofondatorul Adunării Parlamentare Republica Moldova – Republica Polonia, Andrzej Halicki

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a acordat, astăzi, 26 iunie a.c., Ordinul de Onoare, ministrului polonez al Administrației și Cifrizării, copreședinte şi cofondator al Adunării Parlamentare Republica Moldova – Republica Polonia, Andrzej Halicki.

Distincția i-a fost oferită domnului Halicki „în semn de profundă gratitudine pentru contribuția substanțială adusă la dezvoltarea relațiilor de prietenie şi colaborare moldo-poloneze şi pentru asistența acordată în activizarea procesului de democratizare a societății.”

„Polonia este un puternic susținător al Republicii Moldova, iar legăturile noastre bilaterale se consolidează permanent. Poporul Republicii Moldova vă este recunoscător pentru prietenia pe care ne-o arătați și pentru sprijinul parcursului nostru european”, a menționat președintele Timofti.

În context, domnul Halicki a declarat că „susținerea Republicii Moldova de către Republica Polonia este o plăcere și o datorie, deoarece dorim să trăim cu toții într-o Europă unită.”