CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Instituția prezidențială își reduce cheltuielile cu peste 4 milioane lei

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că pentru a depăși efectele provocate de criza Covid-19, urmează ca instituțiile statului să vină cu propuneri concrete de diminuare a bugetelor de cheltuieli, astfel încît conducerea de vîrf a țării să poată direcționa o cît mai mare parte a resurselor financiare către lichidarea consecințelor crizei respective.

Șeful statului a menționat că acest lucru se va întîmpla și la nivelul Președinției, unde deja a fost finalizat un prim plan de reducere a cheltuielilor cu peste 4 milioane lei. Igor Dodon a specificat că este vorba despre sistarea achizițiilor care nu sunt absolut necesare, reducerea bugetului pentru deplasări și a primelor pentru personal, precum și tăiate alte costuri.

De asemenea, Președintele Republicii Moldova a solicitat tuturor instituțiilor statului să manifeste responsabilitate și să trateze cu maximă seriozitate această solicitare de reducere a cheltuielilor.

Urmează ca șeful statului împreună cu președintele Parlamentului și Prim-ministru să analizeze modul în care fiecare instituție respectă solicitarea respectivă și să intervină acolo unde va fi cazul.

Igor Dodon a subliniat că campania de combatere a epidemiei poate fi îndelungată, obositoare și foarte cheltuitoare pentru stat, din care motiv trebuie de manifestat responsabilitate și economie la maximum.

Președintele țării a remarcat că principalele forțe și resurse trebuie orientate spre sistemul medical.