CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Brian Brown

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown, care se află în vizită în Republica Moldova la invitația șefului statului.

În premieră, la Chișinău, sub egida Preşedintelui Republicii Moldova, pe data de 14-16 septembrie, curent, va avea loc Congresul Mondial al Familiei.

În acest context șeful statului i-a mulțumit d-lui Brian Brown pentru acceptul de a organiza acest eveniment la Chișinău, menționînd că pînă la această etapă au fost lansate toate acțiunile de pregătirile ale Congresului. 

”Noi am primit deja confirmările de participare a reprezentanților din peste 50 de țări. Totodată, la această etapă, avem confirmarea de participare din partea Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii, Kiril și din partea Primului Ministru al Vaticanului”, a menționat Președintele țării. 

Totodată, Igor Dodon a declarat că a primit o invitație oficială din partea Congresului Mondial al Familiei, în persoana domnului Brian Brown, de a efectua o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în perioada 1–8 iulie, anul curent. ”Am acceptat această invitație, în cadrul căreia vor avea loc întrevederi și discuții la subiectul păstrării valorilor tradiționale, familiilor noastre tradiționale. Preconizăm organizarea unor întrevederi și cu oficiali din Statele Unite ale Americii”, a specificat șeful statului.

De asemenea, Președintele țării a subliniat că astfel Chişinăul va fi o platformă de discuții între ortodocşi şi catolici, dar şi o platformă de promovare a Republicii Moldova la nivel internaţional.

La finele întrevederii, Igor Dodon a reiterat faptul că valorile familiale, familia tradițională și păstrarea acestor valori reprezintă un obiectiv de bază pentru noi toți.