CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesaj de felicitare adresat Președintelui Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa

EXCELENŢĂ,

Ziua Națională a Republicii Portugheze îmi oferă ocazia de a Vă adresa, în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, cordiale felicitări, însoțite de urări de pace și prosperitate pentru cetățenii portughezi.

Folosind acest prilej, țin să remarc cu plăcere că relațiile dintre statele noastre se dezvoltă ascendent, în spiritul prieteniei și al sprijinului reciproc. Totodată, nutresc convingerea că dialogul dinamic existent între țările noastre, schimburile comerciale, relațiile interumane consolidate, precum și valorile culturale comune vor crea în continuare noi premise pentru extinderea și aprofundarea cooperării bilaterale pe multiple planuri.

De asemenea, în vremurile dificile cu care ne confruntăm, permiteți-mi să împărtășesc trăirile deosebite cu toți cei care au fost afectați de pandemia Covid-19 în Republica Portugheză. Sper sincer că prin eforturi comune și solidaritate civică vom depăși această grea încercare.

Reiterând urările de pace și prosperitate continuă pentru poporul portughez, Vă rog să acceptați, Excelență, asigurările înaltei mele considerații.