CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesaj de felicitare adresat Doamnei Louise Mushikiwabo, Secretar General al Organizației Internaționale a Francofoniei

STIMATĂ  DOAMNĂ  SECRETAR  GENERAL,

Vă adresez sincere felicitări Dumneavoastră personal și întregii familii francofone cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei.

Țin să reafirm, cu acest prilej, că apartenența la spațiul francofon, de-a lungul unui sfert de secol, a contribuit la dezvoltarea unor domenii importante în Republica Moldova precum promovarea diversității culturale și lingvistice, democrația și drepturile omului, egalitatea de gen, educația și dezvoltarea durabilă.

În cadrul discuției recente pe care am avut-o cu Dumneavoastră la Paris, am fost onorată să primesc asigurarea că Organizația Internațională a Francofoniei va continua să sprijine Republica Moldova în realizarea acestor aspirații, fundamentale pentru un stat de drept, în special prin intermediul programelor educaționale, culturale și socio-economice destinate tinerilor, pentru care limba franceză reprezintă un instrument valoros pentru dezvoltarea profesională. Vă mulțumesc mult pentru această susținere importantă pentru cetățenii noștri.

La fel, țin să Vă asigur, Stimată Doamnă Secretar General, de sprijinul meu și al Republicii Moldova în eforturile pe care le depuneți în vederea fortificării acțiunilor statelor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei de cooperare culturală, științifică și economică.

Reiterând felicitările prilejuite de Ziua Internațională a Francofoniei, Vă rog să acceptați expresia înaltei mele considerații.