CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesaj către locuitorii municipiului Chișinău

Stimați chișinăuieni,  

Fiind anotimpul culorilor și al belșugului grânelor, toamna ne aduce și frumoasele tradiții de sărbătorire, în multe sate și orașe, a hramului bisericilor. Anume în ziua de hram, noi, moldovenii, cinstind bogățiile spirituale și culturale păstrate din strămoși, știm a ne bucura sincer, știm a ne mândri de obârșia noastră și a ne împărtăși realizările și doleanțele.   

Cu regret, în acest an, spiritul de sărbătoare și ospitalitatea localităților sunt umbrite de situația pandemică care impune restricții de orice fel. Nici Chișinăul nu va fi învăluit de veselie și voie bună. În pofida limitărilor și cu încredere în ziua de mâine, permiteți-mi să Vă felicit, stimați chișinăuieni, cu ocazia evenimentului de suflet al Chișinăului – Hramului orașului, prilejuit de Sărbătoarea „Acoperământul Maicii Domnului” pe care o cinstim astăzi alături de toți creștinii țării.

Doresc să adresez felicitări călduroase și mulțumiri generațiilor care, prin muncă și dăruire, au sporit bunul nume al capitalei noastre, au transformat-o într-un veritabil centru al vieții economice, politice și culturale al țării și pe care noi, cei de astăzi, trebuie să o fortificăm și modernizăm.

Sper cu tot dinadinsul, și pentru aceasta îmi voi da toată silința, că prin solidaritate și responsabilitate vom depăși situația creată, iar în anii următori ne vom întâlni în satele și orașele Moldovei și vom sărbători cu hore și cântece, continuând tradițiile, pentru că avem cu ce ne mândri.

La Mulți Ani, Chișinău