Consiliul Suprem de Securitate propune un set de măsuri imediate pentru a remedia situația la Calea Ferată din Moldova

Situația de la Calea Ferată din Moldova a fost subiectul discutat astăzi în cadrul Consiliului Suprem de Securitate, convocat de către Președintele Maia Sandu. „Este un subiect urgent și important, care afectează mii de oameni și economia țării”, a argumentat șefa statului abordarea prioritară a acestei probleme la CSS.

Potrivit Președintei, informațiile prezentate în cadrul ședinței de astăzi a CSS arată că situația este dramatică: conducerea CFM a dus întreprinderea conștient pe calea falimentului, prin scheme de corupție, achiziții trucate, acțiuni de fraudare și de sustragere în proporții deosebit de mari. Corupția și administrarea defectuoasă a întreprinderii sunt, totodată, cauza neplății salariilor angajaților.

 „În timp ce un grup de hoți fură ani la rând întreprinderea CFM, aproape 7000 de oameni nu și-au primit salariile de mai bine de patru luni. În tot acest timp, când oamenii au ajuns să nu aibă cu ce-și întreține familiile, dosarele deschise stau în aer, iar buzunarele unora se umplu cu bani ilegali pe spatele cetățenilor”, a menționat președintele Maia Sandu în contextul discuției despre Calea Ferată.

Pentru a remedia situația la Calea Ferată din Moldova, membrii CSS au agreat câteva lucruri ce trebuie întreprinse urgent, și anume: