CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a avut o discuție cu un grup de reprezentanți ai centrului american de cercetare

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o discuție în format videoconferință, cu un grup de reprezentanți ai centrului american de cercetare – Institutul Național Democratic (NDI), în frunte cu dl. David Lidington, fostul Vice-prim-ministru în Guvernul Marii Britanii. Experții au lansat o misiune de evaluare preelectorală.

În cadrul discuției au fost abordate câteva subiecte, care sunt în vizorul experților occidentali în contextul campaniei electorale din Republica Moldova. Este vorba de impactul pandemiei asupra acestui proces, aspecte legate de administrarea și desfășurarea alegerilor, pluralismul și mediatizarea obiectivă a platformelor electorale, etc.

Interlocutorii au avut un dialog sincer și constructiv. Șeful statului a dat asigurări că actuala conducere a Republicii Moldova va depune toate eforturile ca alegerile prezidențiale din aceasta toamnă să fie libere, transparente și democratice, în strictă conformitate cu legislația în vigoare a Moldovei și standardele internaționale.