Președinții Republicii Moldova și Austriei, Maia Sandu şi Alexander Van der Bellen, au convenit să avanseze cooperarea dintre cele două țări

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Președintele federal al Austriei, Alexander Van der Bellen, în debutul vizitei oficiale pe care o efectuează la Viena în perioada 21-22 octombrie. 

În cadrul discuțiilor cu omologul austriac au fost abordate subiecte de interes comun. Președinții Republicii Moldova și Austriei au convenit să avanseze cooperarea dintre cele două țări în domeniile economic, al protecției mediului și energetic, inclusiv pentru dezvoltarea energiei regenerabile. Ministerele Economiei și cel al Mediului urmează să elaboreze o agendă comună în acest sens.

„Austria a fost și este un partener de încredere pentru Republica Moldova. Beneficiem de sprijinul acesteia deplin în dialogul nostru bilateral prin programe și proiecte în domenii precum buna guvernare, învățământul profesional, dezvoltarea rurală, protecția mediului sau adaptarea la schimbările climatice. Partenerii austrieci ne-au asigurat și de susținere în dialogul cu instituțiile UE”, a declarat Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. 

Doamna Maia Sandu i-a mulțumit Președintelui federal, Alexander Van der Bellen, pentru ajutorul pe care Austria l-a oferit țării noastre anul trecut în lupta cu pandemia, inclusiv pentru donația de 100.000 de doze de vaccin, pe care Președintele Van der Bellen a anunțat-o chiar în cadrul întrevederii.

După întrevedere, Președinții Republicii Moldova și Austriei au susţinut o conferință de presă comună. Declaraţiile de presă ale doamnei Maia Sandu, Preşedintele Republicii Moldova, după întrevederea cu Dr. Alexander Van der Bellen, Preşedintele Federal al Republicii Austria pot fi găsite aici.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează în zilele de 21-22 octombrie o vizită oficială la Viena, la invitația omologului său austriac.