Președintele Timofti a purtat o discuție telefonică cu premierul României, Dacian Cioloș

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a purtat astăzi, 20 noiembrie, a.c., o convorbire telefonică cu primul ministru al României, domnul Dacian Cioloș.

Șeful statului l-a felicitat pe domnul Dacian Cioloș cu ocazia alegerii Domniei sale în fruntea Guvernului României, urându-i succes în activitatea sa de propășire a României.

Părțile au convenit asupra intensificării raporturilor politice și economice între cele două țări, în beneficiul cetățenilor de pe cele două maluri ale Prutului.

Domnul Dacian Cioloș l-a încredințat pe președintele Timofti că România rămâne un susținător fără rezerve al parcursul european al țării noastre, urmând ca proiectele economice și sociale finanțate de statul român, destinate Republicii Moldova, să fie continuate și impulsionate. Premierul României a subliniat, în context, importanța formării, la Chișinău, a unui Guvern pro-european.

Președintele Timofti l-a invitat pe domnul Dacian Cioloș să viziteze în viitorul apropiat Republica Moldova, invitație care a fost acceptată.