CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele țării a discutat cu angajații Băncii Naționale

Președintele țării, Igor Dodon, a vizitat sediul Băncii Naționale a Moldovei pentru a purta discuții cu angajații instituției despre activitatea acesteia, precum și despre funcționarea sistemului bancar al țării.

Șeful statului a apreciat contribuția Băncii Naționale în menținerea stabilității financiare în țară. Totodată, Igor Dodon a dat asigurări că regulatorul sistemului bancar va rămîne independent și transparent, conform standardelor internaționale, și nu va fi implicat în jocuri politice.

De asemenea, cei prezenți au abordat subiectul privind reformarea sistemului bancar care se află în plină desfășurare și este realizată cu multă responsabilitate din partea BNM, fiind imperioasă după frauda bancară. În acest context, șeful statului a reiterat că va susține eforturile echipei BNM în privința creării unui sistem transparent, solid, credibil, eficient și sigur.

În cadrul discuției cu angajații Băncii Naționale, Președintele țării a subliniat importanța recuperării banilor sustrași din sistemul bancar. În acest sens, Igor Dodon a asigurat echipa BNM de disponibilitatea instituției prezidențiale, împreună cu Guvernul și Parlamentul, de a acorda susținerea necesară, inclusiv prin modificarea cadrului legislativ.