CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele țării a avut o întrevedere cu reprezentanții asociațiilor obștești ale minorităților naționale

La inițiativa Comisiei pentru relații interetnice din cadrul Consiliului Societății Civile pe lîngă președintele Republicii Moldova, precum și a liderilor asociațiilor obștești ale minorităților naționale, Președintele Moldovei, Igor Dodon a avut o întrevedere cu reprezentanții acestor asociații.

Părțile au discutat mai multe subiecte legate de situația politică și economică din țară, inițiativele lansate de aceste organizații obștești.

”Moldova a fost și este un stat multietnic, un exemplu de conviețuire în liniște și pace a naționalităților secole la rînd și este de datoria noastră să protejăm drepturile tuturor cetățenilor care locuiesc pe teritoriul Republici Moldova. Este o poziție fermă a mea și în context am informat că astăzi am restituit Parlamentului așa-numita ”lege anti-propagandă rusă” care este una anticonstituțională și nu corespunde normelor internaționale”, a menționat Igor Dodon.

Șeful statului a subliniat că toate propunerile și inițiativele lansate vor fi examinate și vor fi depuse toate eforturile pentru a găsi soluțiile ce se impun.

Pentru merite în promovarea politicii de stat de armonizare a relațiilor interetnice în Republica Moldova și contribuție la cultivarea valorilor comune și a dialogului intercultural, în scopul consolidării sistemului de protecție a minorităților naționale, Igor Dodon a înmînat Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova mai multor asociații obștești ale minorităților naționale din Moldova.