Președintele țării a avut o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei la Chişinău, domnul Masanobu Yoshii. Șeful statului a salutat consolidarea și extinderea relaţiilor moldo-nipone pe parcursul ultimilor ani, subliniind interesul Republicii Moldova pentru ascensiunea dialogului bilateral și pe viitor.

Igor Dodon a pledat pentru amplificarea cooperării reciproc avantajoase în toate domeniile de interes comun, și în mod special pentru efectuarea schimbului de know-how şi atragerea investițiilor nipone în economia Moldovei.

Președintele țării a adresat sincere mulțumiri pentru sprijinul constant oferit țării noastre pe parcursul anilor, Japonia fiind unul din cei mai importanți donatori ai Moldovei, după SUA și Uniunea Europeană. Astfel, șeful statului a menționat că Republica Moldova mizează pe această asistență în continuare.

În acest context, Igor Dodon a salutat disponibilitatea părții nipone de a participa la realizarea proiectelor de susținere a economiei moldovenești, precum finanțarea procurării autospecialelor pentru pompieri, oferirea unor credite avantajoase pentru modernizarea agriculturii și crearea Centrului Agroalimentar.

Președintele Republicii Moldova a transmis diplomatului nipon sincere mulțumiri și a apreciat amabilitatea cu care a fost întîmpinat la Ceremonia de Întronare a Maiestăţii Sale Imperiale, Naruhito, eveniment la care delegația Republicii Moldova a participat în luna octombrie curent.

Referindu-se la schimbările de pe arena politică din Moldova, șeful statului a ținut să reitereze că actuala guvernare va continua reformele inițiate, va respecta toate angajamentele asumate anterior și va continua să promoveze o politică externă echilibrată.