CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova s-a întâlnit cu fracțiunea parlamentară a PSRM

Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit cu fracțiunea parlamentară a PSRM. Șeful statului a mulțumit colegilor pentru susținere și munca enormă depusă în campania electorală.

Interlocutorii au fost unanimi în opinia că cei circa 50% de alegători din țară, care au votat pentru candidatura lui Igor Dodon, reprezintă un segment impunător al societății, așteptările cărora nu pot fi neglijate. Părțile au decis că vor merge ferm înainte, apărându-le interesele și viziunile. „Vom depune toate eforturile ca angajamentele date oamenilor să le realizăm cu succes”, a subliniat șeful statului.

De asemenea, participanții la întrevedere au constatat necesitatea de a evita o posibilă criză politică, care ar provoca după sine aprofundarea problemelor în economie și un colaps social. În opinia socialiștilor, o criză politică și guvernamentală ar însemna intrarea în incapacitate de plată a salariilor și pensiilor, fapt care trebuie evitat. Președintele țării și-a exprimat speranța, că în urma întrevederilor pe care urmează să le inițieze și cu alte grupuri parlamentare, o soluție eficientă în acest sens va fi identificată.

În cadrul dialogului deputații socialiști i-au propus lui Igor Dodon să revină la conducerea PSRM, urmând ca acest fapt să se producă în conformitate cu prevederile statutare ale formațiunii.