CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a salutat participanții Forumului economic moldo-rus

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a salutat participanții la Forumul moldo-rus de cooperare economică care se desfășoară astăzi în format videoconferință.

Igor Dodon le-a mulțumit pentru faptul că, în condiții de pandemie, au manifestat un sincer interes pentru dezvoltarea cooperării economice dintre Federația Rusă și Republica Moldova, luând parte la dialogul de astăzi.

Șeful statului a menționat că Rusia este un partener strategic al Moldovei. „Ne bucură faptul că în ultimii ani cooperarea noastră pe segmentul economic s-a intensificat. Acest lucru s-a resimțit, mai întâi de toate, prin creșterea volumului comerțului reciproc. Astfel, în perioada 2016‒2019, schimburile comerciale dintre Moldova și Rusia s-au extins cu 23 la sută”, a specificat Președintele țării.

De asemenea, Igor Dodon a remarcat că Forumul de astăzi demonstrează că atât partea rusă, cât și cea moldovenească prezintă un interes sporit pentru fortificarea parteneriatului economic. Șeful statului le-a dorit tuturor participanților discuții fructuoase, succes, sănătate și noi realizări în beneficiul popoarelor noastre.