CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu președintele raionului Dubăsari

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Grigore Filipov, președintele raionului Dubăsari.

Interlocutorii au discutat mai multe chestiuni legate de dezvoltarea social-economică a regiunii, inclusiv despre reabilitarea drumurilor, renovarea unor obiecte sociale și instituții de învățămînt, despre problemele din agricultură.

În mod special părțile s-au axat pe situația din satele Molovata Nouă, Vasilievca, Cocieri și Roghi, care sînt situate pe malul stîng al Nistrului și care practic s-au pomenit rupte de restul teritoriului Republicii Moldova, după ce administrația transnistreană a instituit și ulterior a prelungit pînă la 15 iunie regimul stării de urgență.

Locuitorii satelor respective sînt nevoiți să folosească bacul plutitor peste Nistru, întrucît drumul care unește aceste patru localități cu malul drept al Nistrului trece printr-un segment al teritoriului transnistrean și, la momentul dat, este blocat de către structurile transnistrene. Bacul plutitor nu face față fluxului de transport auto și în consecință, oamenii sînt nevoiți să stea în rînd aici din noapte.

Igor Dodon i-a comunicat dlui Filipov că intenționează să discute această situație cu conducerea Transnistriei, ca să fie identificate soluții pentru simplificarea circulației pasagerilor din satele raionului Dubăsari.