Președintele Maia Sandu propune un proiect de lege care prevede facilități fiscale pentru cetățenii din diasporă, care au decis să revină acasă

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, propune un proiect de lege care prevede scutirea de plata mai multor taxe pentru bunurile de uz personal introduse în țara noastră de către cetățenii moldoveni din diasporă, care au hotărât să se stabilească cu traiul acasă.

„Ne bucurăm când oamenii din diasporă decid să revină acasă. Dar, de multe ori, revenirea este un proces complicat. O problemă care ne este semnalată de mulți dintre cei care s-au întors în țară sunt taxele mari pentru bunurile pe care le-au acumulat lucrând peste hotare și pe care doresc să le aducă cu ei”, a spus doamna Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, proiectul de lege prevede că persoanele care au locuit peste hotare cel puțin trei ani pot introduce în Republica Moldova, la revenire, cu anumite scutiri, bunuri personale, obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente, câte o unitate de transport auto per familie. Bunurile trebuie să fie în proprietate personală de cel puțin un an.

„Sperăm să obținem sprijinul următorului Parlament pentru adoptarea acestui proiect de lege, iar pentru concetățenii noștri sperăm să fie un argument în plus ca să revină acasă”, a subliniat Președintele Maia Sandu.

Proiectul de lege poate fi consultat aici: https://presedintie.md/app/webroot/proiecte/PL17062021.pdf

Sugestiile pot fi trimise, completând acest formular: https://bit.ly/2SDSosq