CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, transmis Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu prilejul Zilei Independenței

Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, i-a transmis Președintelui Nicolae Timofti, un mesaj de felicitare, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a Independenței Republicii Moldova.

Vă prezentăm textul mesajului:

„Împlinirea a 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova îmi oferă prilejul de a vă adresa, dumneavoastră și tuturor cetățenilor Republicii Moldova, sincere felicitări, urări de sănătate, prosperitate și succes.

În acest moment aniversar, îmi face o deosebită plăcere să remarc caracterul deosebit de solid și amplu al relațiilor noastre bilaterale, bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie. Spiritul deschis și constructiv în care abordăm prioritățile cooperării concrete, alături de orientarea pragmatică spre proiecte care să răspundă așteptărilor cetățenilor noștri, precum și susținerea constantă a României pentru aspirațiile europene ale Republicii Moldova, sunt argumente care mă fac să privesc cu încredere spre dezvoltarea pe mai departe a Parteneriatului Strategic care unește statele noastre.

Folosesc acest prilej pentru a vă asigura de hotărârea noastră fermă de a sprijini proiectele care vizează îmbunătățirea vieții tuturor cetățenilor Republicii Moldova și împlinirea destinului lor european.

Vă rog să primiți, domnule Președinte, asigurarea deosebitei mele considerații.”