CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Întrevederea președintelui Timofti cu ambasadoarea Suediei în Moldova, Ingrid Tersman

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a primit-o astăzi, 24 iulie a.c., pe ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova,  Excelența Sa, doamna  Ingrid Tersman, într-o vizită de sfârșit de mandat.

Șeful statului a apreciat înalt contribuția doamnei Tersman în dezvoltarea relațiilor bilaterale moldo-suedeze și sprijinul prețios acordat de Suedia în atingerea de către Republica Moldova a unor obiective de primă mărime de politică externă, și anume semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și liberalizarea regimului de vize cu spațiul european. De asemenea, președintele Timofti a elogiat susținerea de către Suedia a numeroase programe de asistență în Republica Moldova, în diferite domenii.

În semn de profundă gratitudine pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare moldo-suedeze, președintele Nicolae Timofti i-a acordat doamnei Ingrid Tersman, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Suediei în Republica Moldova, Ordinul de Onoare.

La ceremonie au luat parte primul ministru interimar, Natalia Gherman, vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici, și alți oficiali.