CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a vizitat grădinițele de copii din satele Vădeni și Volovița, raionul Soroca

În cadrul vizitei de astăzi în teritoriu, Președintele țării a mers la grădinițele din satele Vădeni și Volovița, raionul Soroca. În cadrul programului național de susținere a instituțiilor preșcolare, lansat de Fundația de Binefacere a Primei Doamne ”Din Suflet”, grădinița de copii ,,Foișor” din Vădeni a primit saltele, perne, plăpumi, prosoape, lenjerie de pat, iar grădinița ”Andrieș” din satul Volovița - mobilier, veselă, jucării, mașină de spălat.

Șeful statului a fost întimpinat cu bucurie, iar copiii au prezentat mai multe numere artistice.

”În discuțiile pe care le-am avut cu personalul instituțiilor preșcolare, cea mai mare problemă abordată de ei s-a referit la salariile mici, care nu le permit să-și asigure un trai decent. Am subliniat că susținerea educatorilor și profesorilor, a celor care educă generația noastră tînără, este o prioritate pentru mine și că astfel de proiecte deja au fost transmise în parlament pentru aprobare”, a menționat Președintele țării.

Amintim că pe parcursul a trei luni de la lansarea Campaniei de susținere a instituțiilor preșcolare din țară, Fundația ”Din Suflet” a oferit sprijin la peste 200 de grădinițe de copii. Cîteva zeci din ele au fost vizitate personal de Igor Dodon. Preconizăm ca în anul 2018, acest suport să fie acordat la circa 500 de grădinițe, iar pînă la expirarea mandatului de Președinte al Republicii Moldova - la toate grădinițele din țară.