CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a avut o întrevedere cu președinții diasporei moldovenești din circa 20 regiuni ale Rusiei

La Sankt Petersburg, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu președinții diasporei moldovenești din circa 20 regiuni ale Federației Ruse.

În cadrul dialogului cu concetățenii noștri, care s-a desfășurat într-o atmosferă caldă și prietenoasă, Igor Dodon a relatat despre discuțiile consistente pe care le-a avut cu diverși oficiali în cadrul actualei vizite în Rusia.

Șeful statului a subliniat că prin eforturile comune ale conducerii Moldovei și Rusiei s-a reușit să se obțină mai multe rezultate bune pentru țara noastră precum eliberarea de către Federația Rusă a 16 000 de autorizații de transport pentru anul viilor, extinderea listei categoriilor de mărfuri care sunt exportate pe piața rusă fără taxe vamale pentru încă 5 categorii de produse precum și extinderea listei exportatorilor de fructe și legume pe piața rusă - de la 130 la peste 350 de companii moldovenești.

Totodată, Președintele țării a informat conducătorii diasporei că a fost lansat procesul de deschidere a unui consulat al Republicii Moldova la Sankt Petersburg, subliniind faptul că este o decizie extrem de importantă pentru miile de compatrioți care muncesc în această regiune.

De asemenea, Igor Dodon a specificat că va continua dialogul cu conducerea Rusiei în interesul cetățenilor noștri și va depune efort pentru a atrage investiții ruse în proiecte importante de infrastructură.

În alt context, șeful statului a menționat buna colaborare dintre Parlament, Guvern și instituția prezidențială care în comun au reușit să aprobe mai multe proiecte de lege cu caracter social, menite să contribuie la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor noștri.

În finalul dialogului Igor Dodon a reiterat faptul că consolidarea diasporei moldovenești din toate colțurile lumii va continua.