Conducerea de vârf a țării a desfășurat ședința săptămânală

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința săptămânală cu participarea Zinaidei Greceanîi, președintele Parlamentului și Ion Chicu, prim-ministru.

Șeful statului le-a mulțumit susținătorilor pentru sprijinul acordat în cadrul alegerilor prezidențiale care au avut loc. De asemenea, Igor Dodon a felicitat-o „în prealabil” pe Maia Sandu cu ocazia victoriei, potrivit rezultatelor preliminare ale turul doi de scrutin.

Totodată, Președintele țării a indicat asupra miilor de încălcări fără precedent din timpul votării: împiedicarea exercitării dreptului la vot a cetățenilor Moldovei din Transnistria, transportarea în masă a alegătorilor la secțiile din străinătate, implicarea prin diferite declarații a oficialilor occidentali și influențarea votului.

Igor Dodon a comunicat că materialele cu privire la aceste încălcări vor fi transmise către Comisia Electorală Centrală, apoi instanțelor de judecată și Curții Constituționale. Șeful statului a subliniat faptul că intenționează să apere voturile celor care l-au susținut prin toate metodele prevăzute de lege, dar, în același timp, a menționat importanța de a nu admite destabilizare în țară.

Președintele Republicii Moldova a anunțat decizia de a iniția consultări cu fracțiunile parlamentare și grupurile de deputați pentru a menține stabilitatea social-economică și cea politică, dar și pentru a face față în continuare crizei pandemice globale.