CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a făcut un bilanț al primelor 100 de zile în calitate de președinte al Republicii Moldova.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a făcut bilanțul celor 100 de zile din momentul investirii în funcția de șef al statului.

”Consider că ne-a reușit să avansăm substanțial pe toate cele 6 angajamente din platforma electorală pe care le-am comunicat cetățenilor în campania electorală”, a menționat Igor Dodon, explicînd în detalii ce acțiuni au fost întreprnse în raport cu fiecare angajament.

Totodată Președintele a anunțat că a semnat Decretul cu privire la organizarea și desfășurarea unui referendum național care va include 4 subiecte asupra cărora se dorește ca poporul Republicii Moldova să se expună.

”Ținînd cont de toate procedurile care trebuie realizate în acest sens, în special, perfectarea listelor electorale de către Comisia Electoral Centrală, care ar putea dura o lună, rectificarea bugetului public național, de asemenea o lună, campania electorală de 60 de zile, am dispus organizarea acestui referendum pe 24 septembrie 2017.

Acesta va include întrebările legate de:

1. Anularea legii ”miliardului”,

2. Sporirea competențelor Președintelui țării în ce privește dizolvarea Parlamentului,

3. Reducerea numărului de deputați pînă la 71 persoane,

4. Întroducerea disciplinei ”Istoria Moldovei” în curricula școlară.

Conform Constituției poporul este suveran. Ceea ce voi face, fiind blocat pe alocuri de Parlament, va fi în numele poporului și în interesul cetățenilor țării noastre.

Deci poporul Moldovei să decidă”, a concluzionat Igor Dodon.