CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

CSS a organizat o dezbatere pe marginea proiectului Strategiei de Securitate Națională

Consiliul Suprem de Securitate și Institutul de Cercetări Juridice şi Politice al Academiei de Științe a Moldovei, au organizat miercuri, 11 februarie a.c., o dezbare publică privind Strategia de Securitate Națională a Republicii Moldova.

La eveniment au participat membri ai comunității științifice, exponenți ai societății civile şi ai instituțiilor de stat, care au abordat aspectele conceptuale, tipologice şi practice ale proiectului noii strategii de securitate.

Consilierul prezidențial Alexei Barbăneagră, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, a subliniat importanța elaborării documentului în contextul creșterii provocărilor și amenințărilor la adresa securității naționale, generate de instabilitatea social-politică din țară, dar și de factorii regionali și globali, precum evenimentele din Ucraina sau ostilitățile din Siria.

Proiectul strategiei de securitate pune accent pe consolidarea statului de drept, buna guvernare, anticorupție, dezvoltarea economică, asigurarea cheltuielilor eficiente a fondurilor publice, modernizarea Forțelor Armate.

Proiectul Strategiei Securității Naționale a Republicii Moldova este plasat pe site-ul www.președinte.md și va fi supus, în continuare, dezbaterilor publice pentru îmbunătățirea lui.