CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a deschis alte două complexuri sportive noi

Astăzi Igor Dodon a participat la deschiderea a două complexuri sportive noi: unul în satul Trușeni, mun. Chișinău și al doilea în satul Baurci, Ceadîr-Lunga. Complexurile includ - un teren de fotbal, de baschet, de volei și tenis de câmp, instalații pentru fitness, terenuri de joacă pentru copii și odihnă pentru adulți.

Președintele țării a menționat că promovarea și dezvoltarea sportului și a culturii fizice în țara noastră constituie o prioritate. Igor Dodon a subliniat că anume din aceste considerente se depun eforturi conjugate în vederea creării unor condiții favorabile și de motivare a oamenilor să practice sportul și modul sănătos de viață.

“Îmi exprim speranța ca respectivele complexuri vor deveni o atracție pentru tineretul de la sate, un loc îndrăgit de recreere și divertisment”, a specificat șeful statului.

Amintim, că în toamna anului trecut Igor Dodon a lansat Programul național de reabilitare a infrastructurii sportive care prevede construcția a 300 de complexuri sportive în localitățile din țară, predominant în zonele rurale. Proiectul se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova, în cadrul Campaniei Naționale „Iubesc Moldova” și în parteneriat cu Fundația de Binefacere a Primei Doamne ”Din Suflet.