CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu conducătorii diasporei moldovenești din toate regiunile Federației Ruse

În cadrul vizitei la Sankt Petersburg, Igor Dodon a avut o întrevedere cu conducătorii diasporei moldovenești din toate regiunile Federației Ruse.

În cursul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte cu privire la problemele cu care se confruntă atît conaționalii noștri cît și conducătorii diasporei. Șeful statului a menționat importanța înregistrării organizațiilor obștești, ceea ce ar facilita interacțiunea între instituțiile Republicii Moldova și diasporă.

”De asemenea, am discutat despre necesitatea deschiderii unui număr mai mare de secţii de votare pe teritoriul Federaţiei Ruse. Reieşind din numărul de cetăţeni ai Republicii Moldova în Federația Rusă, precum şi din numărul de buletine, trebuie să fie deschise nu mai puţin de 150 de secţii de votare”, a menționat șeful statului.

Totodată, Președintele țării a menționat despre inițiativa lansată de el anul trecut privind trecerea la sistemul electoral mixt care prevede mandate de deputat pentru diasporă.